Sezon truskawkowy w pełni. Długo wyczekiwane, słodkie, pełne smaku lokalne truskawki wielu z Was, jak i ja, z pewnością je teraz codziennie pod różnymi postaciami. Miłośnikom tych owoców polecam kompozycję mniej typową - na kanapce, ale jakiej!
Wystarczy niewiele by przygotować wyjątkową kanapkę:
- croissant/tostowana chałka (chrupiące pieczywo)
- kilka świeżych truskawek
- kilka listów bazylii
- masło orzechowe
- czarny pieprz
Pieczywo smarujemy masłem orzechowym, obkładamy pokrojonymi w talarki truskawkami, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i dokładamy listki bazylii.
Kanapka nie jest specjalnie słodka, pieprz podkręca smak truskawek, a orzechy lubią się z bazylią. Całość smakuje wybornie i pięknie wygląda!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz