31 maja 2016

Kanapka z masłem orzechowym, truskawkami i bazylią


Sezon truskawkowy w pełni. Długo wyczekiwane, słodkie, pełne smaku lokalne truskawki wielu z Was, jak i ja, z pewnością je teraz codziennie pod różnymi postaciami. Miłośnikom tych owoców polecam kompozycję mniej typową - na kanapce, ale jakiej!

Wystarczy niewiele by przygotować wyjątkową kanapkę:
  • croissant/tostowana chałka (chrupiące pieczywo)
  • kilka świeżych truskawek
  • kilka listów bazylii
  • masło orzechowe
  • czarny pieprz

Pieczywo smarujemy masłem orzechowym, obkładamy pokrojonymi w talarki truskawkami, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i dokładamy listki bazylii.

Kanapka nie jest specjalnie słodka, pieprz podkręca smak truskawek, a orzechy lubią się z bazylią. Całość smakuje wybornie i pięknie wygląda!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...